Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Het Verborgen Land 2, De terugkeer van de tovenares - Chris Colfer

Geschreven op vrijdag 5 mei 2023

Nadat Helena en ik het eerste deel van Het verborgen land uit hadden (De strijd om de magische wens) konden we niet wachten om in dit tweede deel te duiken. Het is magisch hoe je wordt meegenomen in een sprookjeswereld en je het gevoel krijgt dat je de sprookjesfiguren zoveel beter leert kennen. Iedere avond voor het slapengaan lezen we een stukje en iedere avond krijg ik een grom en gesmeek te horen, of ik alsjeblieft nog een stukje verder wil voorlezen. Het is dan ook echt afkicken nu dit boek uit is. Wij staan te trappelen van ongeduld, wachtend op deel drie!

Iedere avond krijg ik een grom en gesmeek te horen, of ik alsjeblieft nog een stukje verder wil voorlezen.

In Het verborgen land, De terugkeer van de tovenares maken Koen en Alexandra weer heel wat mee. Hun moeder verdwijnt en er komt een grote, verantwoordelijke taak op hun bordje terecht wanneer de grote tovenares haar opwachting maakt in Het verborgen land.

Net als in het eerste deel duurt de aanloop naar het avontuur toe ietwat lang. Sowieso zou Colfer wel iets meer vaart in zijn verhaal kunnen gebruiken. De opzet dit keer is wederom spannend, Koen en Alexandra moeten weer verschillende dingen verzamelen om een wonderstaf te kunnen maken. Deze tocht heeft Colfer veel te afgebakend verteld waardoor het avontuur echt in stukjes wordt gehakt. Zonde!

Het is leuk om weer zoveel oude bekenden tegen te komen in dit verhaal, al maken we ook kennis met een aantal nieuwe figuren. De climax heeft Colfer wel weer goed neergezet. Deze heeft een mooie opbouw waarin je de spanning voelt. Eigenlijk iets wat we de rest van het verhaal toch een beetje hebben gemist.
Sommige figuren hebben in de fantasie van de auteur trouwens wel een gekke rol gekregen, Belle bijvoorbeeld. Dat vonden we wat lastig om voor te stellen.

Titel: Het Verborgen Land 2, De terugkeer van de tovenares
Auteur: Chris Colfer
 
Genre: kinderboek (10+)
Aantal pagina's: 528
 
ISBN: 978 94 640 4164 4
Uitgever: Fontaine Uitgevers
 
Verschenen: november 2022

Dit boek is lekker dik waardoor je lang kunt genieten van het verhaal. De hele uitstraling is prachtig waardoor het boek ook een ideaal cadeau is om te geven, Helaas zitten er, net als in het eerste deel, wel wat slordige foutjes in de tekst. Dit had niet gehoeven en is jammer, al zeg ik er ok direct bij dat het ons plezier in het boek niet in de weg heeft gezeten.

Al met al weet Colfer ons te strikken met zijn originaliteit. Ik hoop wel dat het volgende deel weer iets spannender is, volgens mij zijn de ingrediënten hiervoor wel aanwezig. Helena en ik duiken in ieder geval in Het verborgen land 3, Een duistere waarschuwing zodra het kan!

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Deel 2 in de spannende serie Het verborgen land van Glee-acteur Chris Colfer!

Alexandra en Koen zijn sinds hun vorige avontuur in Het verborgen land niet meer terug geweest in de sprookjeswereld. Maar op een avond ontdekken ze dat hun moeder is vermist en alles wijst erop dat de tovenares daarachter zit. Ze vinden een manier om terug te gaan naar Het verborgen land.

Samen met Goudhaartje, Jaap, Roodkapje en Kikkertje gaan ze op jacht naar de meest dierbare bezittingen van de zeven meest gehate personen uit Het verborgen land. Lukt het Alexandra en Koen om hun moeder te vinden en de sprookjeswereld te redden?