De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp

Hildes droom - Marie Lamballe

Geschreven op maandag 10 mei 2021

Hildes droom is een flinke pil van wel 480 bladzijdes dik. Dit is echter geen reden om niet te beginnen aan het boek want Lamballe heeft zo’n vloeiende en gemakkelijke schrijfstijl, dat je door de bladzijdes heen vliegt en het verhaal je niet lang genoeg kan duren.

Het is knap dat Lamballe zo'n dik boek weet te schrijven en het voor elkaar krijgt dat je na het dichtslaan nog steeds niet klaar bent met de personages en hun verhalen. Je wilt meer.

Hoewel de titel impliceert dat het verhaal alleen over Hilde zal gaan, is dit niet het geval. Je volgt als lezer verscheidene personages welke ieder hun eigen, boeiende verhaal te vertellen hebben. Hoewel Lamballe deze verhaallijnen moeiteloos met elkaar weet te verweven, zorgt deze afwisseling er wel voor dat je niet heel diep in deze personages en hun verhalen duikt.

Wat ik wel een opmerkelijke en goede keuze vond van de auteur, is het belichten van verschillende karaktertrekken bij de personages. Dit vangt het gebrek aan verdieping enigszins op. Zo kom je erachter dat Hilde niet altijd die leuke meid is die van aanpakken weet en ook haar vader laat in verschillende situaties diverse karaktertrekken van zichzelf zien.

Titel: Hildes droom
Auteur: Marie Lamballe
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 480
 
ISBN: 978 90 225 9275 5
Uitgever: Boekerij
 
Verschenen: maart 2021
Prijs: € 20,99

Ondanks dat er al vele boeken zijn welke zich in de oorlog afspelen, weet de auteur zich toch te onderscheiden. Deels komt dit doordat de focus niet op de oorlog ligt, maar op een aantal personages en hoe zij het einde van de oorlog beleven. Ook vond ik het bijzonder om dit vanuit het Duitse oogpunt te zien, niet alle Duitsers deden dezelfde dingen.

Het is knap dat Lamballe zo’n dik boek weet te schrijven en het voor elkaar krijgt dat je na het dichtslaan nog steeds niet klaar bent met de personages en hun verhalen. Je wilt meer.
Gelukkig krijg je dat ook want Hildes droom is pas het eerste deel van de Café Engel-serie.

Bestel Hildes droom via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 20,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Wiesbaden, 1945. De oorlog is eindelijk voorbij, de jonge Hilde Koch kan haar geluk nauwelijks op. Café Engel, het prachtige café dat al decennialang in handen is van haar familie, is door de bombardementen gespaard gebleven.

Hilde is vastbesloten het ooit zo glorieuze familiebedrijf in ere te herstellen en liefde en vreugde terug te brengen tussen de eeuwenoude muren.

Maar een onverwachte bezoeker brengt een duister geheim met zich mee dat de familie dreigt te verscheuren – en de pas afgelopen oorlog dichterbij brengt dan ooit.

Hildes droom is een onvergetelijk familie-epos dat zich afspeelt in de roerige jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog. Perfect voor lezers van Agneta’s erfenis, Het weesmeisje en De zeven zussen.