Grote Panda & Kleine Draak James Norbury
Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary
Kiekeboe Chris McGeorge
Slaap maar zacht Linda Jansma
Royal Horses 1, De kroon en... Jana Hoch
De verdwenen dochter Sara Lövestam
Mijn eerste zeedierenboek Zoë Ingram
Abel en Ad Emily Gravett
Stip, ponyhandboek Sam Verhoeven
Spoiler Alert Olivia Dade
9/11 Alan Gratz
Wat er te redden viel Liese O'Halloran Schwarz
Het Hoogtepunt Saskia M.N. Oudshoorn
Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass

Leuke nieuwe buren - Jane Fallon

Geschreven op dinsdag 13 juli 2021

Fallon is de koningin van de ‘wraak romans’, dat bewijst ze nog maar een keer met Leuke nieuwe buren. Een luchtig verhaal dat je meeneemt in een heerlijk plan om iemand te ontmaskeren en te confronteren.

Wie een mierzoet boek verwacht zal wellicht teleurgesteld worden, persoonlijk heb ik het niet gemist.

Laura past niet heel goed in de straat waar ze tijdelijk komt te wonen. Fallon weet daar heel goed gebruik van te maken. Het zorgt voor zowel herkenbare als hilarische situaties.  Ik vond het fijn hoe zij de verschillende personages schetst. Op een manier waarvan je je goed kunt voorstellen dat het echt zo gaat, maar ook met wat zelfspot hier en daar.

Titel: Leuke nieuwe buren
Auteur: Jane Fallon
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 352
 
ISBN: 978 90 261 5331 0
Uitgever: De Fontein
 
Verschenen: juni 2021
Prijs: € 19,99

Toch wordt het ook niet allemaal geromantiseerd. Wie een mierzoet boek verwacht zal wellicht teleurgesteld worden, persoonlijk heb ik het niet gemist. Ook de band tussen de verschillende personages wordt niet extra mooi gepolijst. Laura blijft bijvoorbeeld bij zichzelf waardoor ze soms andere keuzes maakt dan een auteur die een meer sprookjesachtig verhaal voor ogen heeft, zou hebben geschreven.

Dat alles maakt dat Leuke nieuwe buren een heerlijk verfrissend boek is. Perfect om even je verstand mee op nul te zetten. Denk niet te diep na bij dit boek en laat je meevoeren in de plannen van Laura en de beslommeringen op The Close!

Bestel Leuke nieuwe buren via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 19,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Als Laura’s huwelijk op de klippen loopt, vindt ze via via een tijdelijk thuis in het appartementje boven de garage van een grote villa in een exclusieve straat in Londen.

Als alleenstaande moeder met een schoonmaakbedrijfje voelt ze zich daar niet echt op haar plek. Als vervolgens een van de buren, de schatrijke snob Stella, Laura ervan verdenkt een oogje te hebben op haar verloofde Al, verslechtert de sfeer.

Maar dan ontdekt Laura dat Al, voor wiens bedrijf zij een schoonmaakcontract heeft, niet de man is die hij lijkt te zijn, en dat leidt tot verrassende ontwikkelingen en onverwachte bondgenootschappen…