Val voor jou Tijan
Met een beetje geluk Tamara Haagmans
Boutje van de rommelberg Mirjam Oldenhave
Leuke nieuwe buren Jane Fallon
Perfect match Patricia Snel
De dikke Vlo en Stiekel Pieter Koolwijk
André Kuipers en De Kleine ... André Kuipers
Wreed spel Angela Marsons
Loslopen Laura van der Haar
Hallo, hallo, wie brult daa... Harmen van Straaten
Mijn beste vriendenboek Emma Thyssen
Mind games Leona Deakin
Een vreemdeling op Wyndclif... Sarah Ladd
De club van ons Chariva
Wedden dat ik blijf Marijke Vos
Schaduwleven Kim Moelands
Voetstappen in de donkere n... Rindert Kromhout
De sterren boven Bagdad Gina Wilkinson
Billie en zijn genen Stefan Boonen
De draak die niet van vuur ... Gemma Merino
Eén waarheid Nadine Swagerman
Het geheim van Raven Hall Emma Rous
Hildes droom Marie Lamballe
De Puzzelman Nadine Matheson
Ik zie je tussen de wolken Maren Stoffels

Loslopen - Laura van der Haar

Geschreven op maandag 28 juni 2021

Loslopen vind ik een moeilijk boek om iets over te zeggen. Het lijkt alsof je een dagboek zit te lezen van Van der Haar waarin je haar belevenissen volgt. Belevenissen die soms best leuk, lief of grappig zijn maar die tegelijk ook weer niet enorm verschillen van wat anderen meemaken.

Ideaal om even mee te ontspannen zo vlak voor het slapengaan bijvoorbeeld.

Aan de ene kant zit ik me af te vragen wat er interessant is aan de hersenspinsels van een wildvreemde, aan de andere kant lees je door omdat de auteur het wel leuk weet te vertellen. Hoewel ik in het begin erg moest wennen aan de schrijfstijl en het geheel soms onduidelijk vond, werd dit wel beter naarmate het boek vorderde. Van der Haar leek wat minder chaotisch en kreeg meer vat op haar vlotte pen.

Hier en daar zijn omschrijvingen nogal uitvoerig, over poep, kots, dode dieren… Er zijn dus zinnen die ik wat sneller heb doorgelezen om hier niet al te lang bij stil te staan… Toch heeft die nuchtere kijk van Van der Haar ook z’n charme.

Ieder hoofdstuk is een verhaaltje op zich. Dit is geen probleem, maar wat ik wel jammer vond is dat situaties en verhalen lang niet altijd afgerond worden. Dat zorgt ervoor dat je soms met vragen blijft zitten. Gelukkig komen verschillende mensen en voorwerpen wel meerdere keren terug wat toch een gevoel van eenheid brengt in het boek.

Titel: Loslopen
Auteur: Laura van der Haar
 
Genre: Nederlandse literatuur
Aantal pagina's: 270
 
ISBN: 978 94 638 1094 4
Uitgever: Podium
 
Verschenen: mei 2021
Prijs: € 12,50

Ik moet zeggen dat ik wel had verwacht dat Loslopen wat meer over hond Takkie zou gaan en de dingen die ze meemaken wanneer ze samen op pad zijn. Die verhalen waren dus wat minder aanwezig dan ik had gedacht.

Dit boek lees je niet in één ruk uit maar leent zich er heel goed voor om iedere avond een aantal hoofdstukken (korte verhalen op zich) van te lezen. Ideaal om even mee te ontspannen zo vlak voor het slapengaan bijvoorbeeld. Al moet je dan misschien de hoofdstukken met poep, kots en dode dieren even overslaan…

Bestel Loslopen via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 12,50 (thuisbezorgd voor € 1,95 of gratis op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Laura van der Haar heeft altijd onrust in haar hoofd. Ze is er nooit van overtuigd dat ze het juiste doet. Tot de dag waarop ze haar kantoorbaan opzegt en een hond neemt: Takkie.

Samen lopen ze stad en land af. Ze zijn soms in de kroeg, dan in de bus of in het bos; overal snuffelen ze rond, en altijd maken ze wel iets buitengewoons mee.

De sprankelende taal waarin Laura van der Haar hun belevenissen weet te vangen maakt Loslopen tot een feest der herkenning voor hondenbezitters, leunstoelreizigers, vechtsporters, hangjongeren, bierdrinkers en wandelaars.