Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp
999 vragen aan jezelf Jaarboek
500 appjes die ik niet wil ... Maren Stoffels
Appels vallen niet Liane Moriarty
Heksenwens Kaye Umansky
De vrienden van Sinterklaas Sjoerd Kuyper
Al die dingen, nu jij er ni... Emily Spurr
Voordat je wist wie ik was Jacqueline Bublitz
De beste juf van de hele we... Manon Sikkel
Grote Panda & Kleine Draak James Norbury
Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary

Mijn eerste zeedierenboek - Zoë Ingram

Geschreven op maandag 30 augustus 2021

Van Mijn eerste vogelboek werden Helena en ik heel enthousiast. Deze hadden we in huis tijdens de lockdown en het bleek een ideaal boek om vogels mee te spotten tijdens een wandeling. Niet gek dus dat we blij waren met de komst van Mijn eerste zeedierenboek!

'Mijn eerste zeedierenboek' is het voorbeeld van een informatief boek waarmee je met plezier nieuwe dingen leert.

Eerlijk is eerlijk, dit boek zet minder tot actie aan dan Mijn eerste vogelboek, simpelweg omdat zeedieren iets minder gemakkelijk te spotten zijn… Dat is jammer, maar alleen de keuze voor een andere categorie had daarin verandering kunnen brengen. Het boek is qua inhoud wel weer even leuk en leerzaam.

Ik vind het fijn dat dit boek op dezelfde manier vorm heeft gekregen. Een introductie, een weetje en een paar vaste dierenfeitjes. Het is een heel overzichtelijk geheel.

Die introductie is maar kort. Voordeel hiervan is dat ook jonge kinderen dankzij dit boek kennis kunnen maken met de zeedieren. Wanneer je meer zou willen weten over de dieren dan moet je op zoek naar een andere bron voor informatie. Toch kan ik me wel voorstellen dat Mijn eerste zeedierenboek de eerste interesse in bepaalde dieren kan aanwakkeren, eigenlijk kan jet het zien als een opstapje.

De dierenfeitjes zijn bij ieder dier gelijk waardoor je ze mooi kunt vergelijken. zo lees je dat een Reuzenmanta wel vijftig jaar kan worden terwijl de kolossale inktvis niet veel ouder wordt dan twee jaar. Verder worden de leefomgeving, het soort voedsel dat zij eten, hun gewicht en hun lengte genoemd.

Het is leuk dat er er ook een aantal bekendere zeedieren in het boek staan, maar ik vind het vooral een pluspunt dat er ook gekozen is om een aantal onbekendere zeedieren aan bod te laten komen. Dat maakt dit boek tot een echte ontdekkingstocht en niet alleen een feest der herkenning.

Titel: Mijn eerste zeedierenboek
Auteur: Zoë Ingram
 
Genre: kinderboek
Aantal pagina's: 48
 
ISBN: 978 90 477 1280 0
Uitgever: Lemniscaat
 
Verschenen: juli 2021
Prijs: € 14,99

De illustraties van Ingram zijn kleurrijk maar duidelijk. Wel een must voor een informatief boek als dit als je het mij vraagt. Je wilt dat kinderen het dier kunnen herkennen wanneer ze het op een foto of in de dierentuin zien. Mijn eerste zeedierenboek is het voorbeeld van een informatief boek waarmee je met plezier nieuwe dingen leert.

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit boek? Houdt Boekleven in de gaten want er volgt nog een winactie!

Bestel Mijn eerste zeedierenboek via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 14,99 (thuisbezorgd voor € 1,95 of gratis op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Het ideale boek voor mee naar het strand – of om daarvan te dromen. Mijn eerste vogelboek maakte van talloze kleuters al echte vogelaars.

Met Mijn eerste zeedierenboek neemt Zoë Ingram je mee onder water om te laten zien wat een wonderlijke wezens zich daar ophouden.

Van het kleurige koraal tot de reusachtige blauwe vinvis en van de zeeduivel tot de garnaal – in dit prachtige natuurboek leer je twintig zeedieren herkennen en kom je van alles te weten over wat ze eten, waar ze leven en meer verrassende feitjes. Binnen een mum van tijd ben je een zeedierenexpert!