De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp

Mind games - Leona Deakin

Geschreven op donderdag 17 juni 2021

Dit boek is het schrijversdebuut van Deakin en het is zeker geen verkeerd debuut! Dat op de achterflap al twijfel wordt gezaaid wie gevreesd moet worden, de ontvoerder of juist de ontvoerden, is al een twist waardoor mijn nieuwsgierigheid gewekt wordt.  

'Mind games' is een waardige thriller. Aan spanning geen gebrek!

Psycholoog Bloom werkt samen met Jameson, een oud geheim agent. Samen werken ze als privé detectives. Jameson wordt door een bekende om hulp gevraagd nadat een vrouw is verdwenen en er een verjaardagskaart in huis wordt gevonden waarin de vrouw wordt uitgenodigd om een spel te spelen. Dit is de start van een spannende zoektocht.  

Wat mij dan toch een beetje stoort is dat de cover niet overeen komt met het verhaal. Op de cover staat namelijk een wit pakketje afgebeeld met een rode strik en er lijkt bloed uit het pakje te stromen. Ik vind het er heel mooi uitzien maar in het verhaal wordt er een verjaardagskaart gebruikt zonder bloed. Zo’n kaart of de envelop ervan had ook prima op een mooie manier op de cover gezet kunnen worden dus ik snap deze keuze niet. Ik vind dit soort details wel belangrijk. Jammer! 

Mind games is een waardige thriller. Aan spanning geen gebrek! Jameson en Bloom vond ik prettige hoofdpersonages al had voornamelijk Jameson nog iets verder uitgediept mogen worden. Ik had nog wel iets meer over zijn karakter en achtergrond willen weten. Aan de andere kant moest de vaart in het verhaal blijven dus het zou goed kunnen dat Deakin daarom iets minder achtergrondinformatie heeft meegegeven.  

Deakin heeft voor een groots verhaal gekozen en dat nog wel voor haar eerste boek, dat toont lef. Ook voor een verrassende wending in het verhaal is zij niet bang. Deze eigenschappen zouden nog voor veel goede boeken kunnen zorgen! 

Titel: Mind games
Auteur: Leona Deakin
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 320
 
ISBN: 978 90 225 8713 3
Uitgever: Boekerij
 
Verschenen: juni 2019
Prijs: € 17,99

Er zijn details die Deakin wel nóg beter in zou kunnen zetten. Zo is de verjaardagskaart verder weinig waard in het verhaal, terwijl er meer spanning aan het verhaal toegevoegd had kunnen worden door hier meer mee te doen. 

Ik vind het verhaal best goed in elkaar zitten maar voornamelijk aan het eind lijkt er moeite te zijn geweest met afronden. Ik weet niet of Deakin van plan is om nog een vervolg te schrijven, zo niet dan mis ik nog wat antwoorden. Mocht ze dit wel van plan zijn en niet alleen qua personage(s) doorgaan maar ook in de verhaallijn (wat nodig zou zijn voor sommige antwoorden), dan heeft ze zichzelf een goede uitdaging gegeven en ben ik heel benieuwd hoe dit verder zou gaan. Hoe dan ook is de nieuwsgierigheid die ze opwekt goed, want ik zou een volgend boek zeker lezen!  

Bestel Mind games via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 17,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Vier vreemden worden vermist en er is maar één aanwijzing over hun verblijfplaats. Op de plaats waar ze voor het laatst zijn gezien, ligt een verjaardagskaart met een korte tekst: ‘Het spel is je cadeau. Durf je te spelen?’

De politie neemt de zaak in eerste instantie niet serieus: het heeft er alle schijn van dat het om een grap gaat. Maar de families zijn ervan overtuigd dat er iets anders aan de hand is.

De dochter van een van de slachtoffers haalt dokter Augusta Bloom, psycholoog en privédetective, over om zich in de verdwijningen te verdiepen. Naarmate Augusta zich steviger in de zaak vastbijt en het gedrag, de beweegredenen en de persoonlijkheden van de vermisten onder de loep neemt, komt ze tot een angstaanjagende ontdekking. Er is één heel duidelijke verbindende factor, een overeenkomende karaktertrek, en die karaktertrek maakt hen heel erg gevaarlijk.

Terwijl het spel steeds meer spelers verzamelt en meer families hun geliefden verliezen, bindt dr. Bloom de strijd aan met de tijd om de slachtoffers te vinden. Maar speelt ze op deze manier niet gewoon mee met het spel?