De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp

Niemand zeggen - M.J. Arlidge

Geschreven op woensdag 2 maart 2022

Hoewel Arlidge een prima boek voor tussendoor neerzet, kan ik niet ontkennen dat het inmiddels een beetje het gevoel van lopendebandwerk oproept. Met de cliffhangers waar Arlidge tegenwoordig steeds gebruik van maakt begint de serie iets weg te krijgen van een politie soap in plaats van een steengoede thriller.

Met de cliffhangers waar Arlidge tegenwoordig steeds gebruik van maakt begint de serie iets weg te krijgen van een politie soap in plaats van een steengoede thriller.

Het personage van Helen Grace op zich mist tegenwoordig spanning en diepgang. Wat we over haar lezen weten we inmiddels wel, er zit niet echt vernieuwing in. De zaak/zaken waaraan gewerkt wordt in Niemand zeggen vond ik ook weinig spanning meebrengen. Dit kan ook komen door de grote hoeveelheid aan personages en het gebrek aan enige verdieping in hen. Met niemand voelde ik een band dus waar je soms billenknijpend verder leest in de hoop dat dat ene personage het wel zal overleven, had ik dat gevoel hier helemaal niet.

Titel: Niemand zeggen
Auteur: M.J. Arlidge
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 494
 
ISBN: 978 90 225 9120 8
Uitgever: Boekerij
 
Verschenen: mei 0021
Prijs: € 21,99

Wat ik wél erg knap vind is de vlotte schrijfstijl van Arlidge. Ondanks dat het boek bijna vijfhonderd pagina’s telt, leest het als een trein. Je vliegt door de korte hoofdstukken heen welke uitnodigen om tóch nog even wat verder te lezen dan je van plan was. De verhaallijn met Joseph Hudson vond ik intrigerend en hoewel ik de nagelbijtende spanning niet heb ervaren, was het een onderhoudend boek.

Hoewel ik geen fan ben van open eindes, zit er zeker potentie in de afslag die Arlidge hier genomen heeft. Ik hoop oprecht dat hij in het volgende boek zowel Helen Grace als de verhaallijn weer naar een hoog niveau weet te tillen en zich niet laat verleiden tot makkelijke keuzes.

Bestel Niemand zeggen via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 21,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Na covid-19 bevindt het land zich in een van de zwaarste -recessies ooit. Nog nooit heeft inspecteur Helen Grace met zo veel geweld en onrust te maken gehad.

Voor het eerst in haar leven is ze bang om de controle te verliezen: haar trouwe partner Charlie is met zwangerschapsverlof en tegelijkertijd doet haar collega Joseph Hudson er álles aan om haar het leven zuur te maken.

Drie moordzaken houden Helen ’s nachts wakker: een oude, rijke man, vermoord tijdens een inbraak in zijn immense huis; een jonge zorg-manager, in zijn auto doodgestoken met een schroevendraaier; en een jonge studente, aangerand en doodgeknuppeld in het plaatselijke park.