Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Over Emma - Rosie Walsh

Geschreven op woensdag 11 mei 2022

Mijn kennismaking met Rosie Walsh verliep niet per se heel gladjes. Ik moest echt in het verhaal komen. Het begin vond ik wat saai aandoen en al die details over mariene biologie hielpen daar niet bepaald aan mee. Eigenlijk viel het begin van Over Emma me dus gewoon tegen.

Walsh doet er goed aan niet alle onthullingen tot het eind te bewaren zodat je als lezer toch geprikkeld wordt en het verhaal je steeds meer vast weet te pakken.

Op welk punt het gebeurde weet ik niet, maar er kwam een moment waarop ik toch steeds dieper in het verhaal kroop. Walsh doet er goed aan niet alle onthullingen tot het eind te bewaren zodat je als lezer toch geprikkeld wordt en het verhaal je steeds meer vast weet te pakken.

Over Emma is geen doorsnee roman, de personages vertellen een diepgaand verhaal over liefde en vertrouwen. Gevoel is niet zwart-wit maar tegelijkertijd zijn er grenzen. Emma en Leo krijgen beide de ruimte om hun verhaal te vertellen en hun gevoelens en gedachten te uiten, dat vind ik sterk van Walsh.

Sommige bijkomende personages vond ik enigszins vreemd en niet helemaal duidelijk. Jill bijvoorbeeld en Sheila. Zij blijven een beetje ongrijpbaar, iets wat misschien juist knaagt omdat Walsh alle andere punten zo mooi aan elkaar weet te knopen en omdat deze personages wel duidelijk in beeld worden gebracht. Wat mij betreft hadden ze of meer uitgewerkt mogen worden, of minder aanwezig kunnen zijn.

Titel: Over Emma
Auteur: Rosie Walsh
 
Genre: roman
Aantal pagina's: 396
 
ISBN: 978 90 225 9495 7
Uitgever: Boekerij
 
Verschenen: maart 0028

Mijn verwachtingen van dit boek lagen een eindje van de werkelijkheid af. Ik had meer mysterie en andere wendingen verwacht. Het bleek een bijzonder verhaal over twee mensen die een verleden hebben, keuzes maken en op een belangrijk moment in hun leven staan. Over de pijnlijke, verwoestende en mooie kanten van liefde.

Een groots verhaal dat tegelijkertijd klein en intiem aanvoelt.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Emma was er vrij zeker van dat ze nooit meer verliefd zou worden. Maar toen ontmoette ze Leo en daar was het dan: allesoverstijgende liefde.

Binnen een paar maanden waren ze verloofd. Zeven jaar later kwam Ruby, hun dochter, en vervolgens John Keats, hun asielhond. Ze zijn zielsgelukkig in het rommelige huis dat Emma’s oma haar heeft nagelaten.

Leo, die als baby geadopteerd is, voelt zich voor het eerst van zijn leven helemaal thuis. En alles zou perfect zijn – als Emma zou zijn wie ze beweert te zijn.

Als ‘Emma’ haar echte naam zou zijn.

Leo komt tot de ontdekking dat bepaalde dingen niet helemaal kloppen. Langzaam komt Emma’s oude leven aan het licht, en dreigt alles wat ze zo moeizaam heeft opgebouwd in één keer in te storten.

Terwijl de duisterste momenten uit Emma’s verleden naar boven komen, moet ze tegenover Leo bewijzen dat ze nog steeds de vrouw is op wie hij ooit smoorverliefd is geworden.

En ze moet hem vertellen over de liefde van haar andere leven.