De Opblaasbende, bijna lek! Beth Garrod en Jess Hitchman
Het verkeerde meisje Angelique Haak
Neem mij mee Sarra Manning
De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron

Perfecte dood - Helen Fields

Geschreven op woensdag 5 januari 2022

Na Perfecte resten en Perfecte prooi is Perfecte dood het derde deel in de serie met Luc Callanach en Ava Turner in de hoofdrollen. Een serie waar ik van smul, maar of ik Perfecte dood net zo sterk vond als zijn voorgangers?

Toch weet je bij deze auteur nooit helemaal welke kant op gaat dus je blijft je afvragen of de bekende personages allemaal zullen overleven.

Helaas was dat niet het geval. Het boek had mij minder in zijn greep en weinig verrassende wendingen. Er lopen twee verhaallijnen door elkaar. Na de dood van een bekende twijfelt Ava aan de manier waarop hij is gestorven. Hoewel het bewijs haar niet per se in het gelijk stelt, kan zij het niet loslaten. Ze begint te graven in zaken die te maken hebben met uiterst gevaarlijke criminelen.

Daarnaast is er nog een andere moordenaar actief. Ook hier is niet direct duidelijk hoe het zit met het slachtoffer, maar als lezer heb je al snel een beeld van de dader. Waar Fields mij in de vorige boeken aan het verhaal gekluisterd wist te houden, vond ik Perfecte dood lekker om te lezen, maar dus toch minder hoogstaand. Wel is het een pluspunt dat ze wat meer ingaat op de persoonlijke perikelen van Luc. Zo leer je hem net wat beter kennen.

Titel: Perfecte dood
Auteur: Helen Fields
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 456
 
ISBN: 978 90 263 5428 1
Uitgever: Ambo Anthos
 
Verschenen: juni 2021
Prijs: onbekend

Het einde vond ik vrij bombastisch, maar dat kan aan mij liggen. Het voelde alsof Fields iets goed te maken had, misschien omdat de rest van het boek ingetogener was dan we van haar kennen. Toch weet je bij deze auteur nooit helemaal welke kant op gaat dus je blijft je afvragen of de bekende personages allemaal zullen overleven.

Al met al leest het boek wel gewoon lekker weg. Je kunt het verhaal prima volgen als je de vorige delen niet hebt gelezen en Fields heeft een lekkere schrijfstijl en weet prima een verhaal in elkaar te zetten. Over Perfecte stilte heb ik positieve geluiden gehoord en ook het einde van Perfecte dood smaakt gewoon naar meer, dus reken maar dat ik me alweer verheug op dit vierde deel!

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Een seriemoordenaar heeft Edinburgh stevig in zijn greep, zonder dat Luc Callanach en Ava Turner er weet van hebben. Hij slaat berekenend en gewetenloos toe. Zijn slachtoffers legt hij om door middel van gif, zodat deze langzaam en op pijnlijke wijze sterven, zonder enig besef van het gif dat door hun bloedbaan stroomt.

Hoe sla je een moordenaar in de boeien als hij zich op de achtergrond verborgen houdt? Deze moordenaar houdt ervan zijn slachtoffers van een afstand te observeren. Callanach en Turner staan deze keer echt voor een onmogelijke taak…