Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Perfecte moord - Helen Fields

Geschreven op woensdag 31 augustus 2022

Hoewel ik altijd veel verwacht van Fields, weet je nooit helemaal zeker of ook het nieuwe deel je weer kan bekoren. Andere lezers van series herkennen dit vast. Perfecte moord vond ik echter weer een deel om je vingers bij af te likken!

'Perfecte moord' vond ik weer een deel om je vingers bij af te likken!

Callanach en Turner werken aan verschillende zaken in dit verhaal, maar er blijken toch raakvlakken te zijn waardoor er alsnog samengewerkt moet worden. Fields weet de verschillende draadjes mooi met elkaar in verbinding te laten staan waardoor het verhaal nog steeds als een geheel voelt.

Ik vond het mooi hoe de auteur wederom de ruimte geeft aan het privéleven van Luc en Ava terwijl dat niet ten koste gaat van de spanning van dit verhaal. Dit geeft het boek juist meer diepgang waardoor de personages interessant blijven en je de serie met veel plezier blijft lezen. Naast Luc en Ava zien we ook de andere vaste personages weer terug waardoor er een solide basis is opgebouwd. Deze sterke fundering zorgt ervoor dat Fields nog vele delen zou kunnen schrijven zonder dat het saai hoeft te worden.

De auteur heeft een goede manier bedacht om Luc weer even in zijn oude omgeving, Frankrijk, te laten terugkeren. Het is leuk en verrassend om hem daar te volgen en daarnaast is het verfrissend dat hij en Ava fysiek even op afstand zijn van elkaar. Dat geeft hun band wat ruimte en maakt het wat interessanter.

De zaken die moeten worden opgelost zijn spannend en afschuwelijk tegelijk. Bij Fields weet je dat alles mogelijk is, er lijken geen grenzen te bestaan in wat zij bedenkt. Daardoor weet je nooit zeker of personages blijven leven of welke gruwelijkheden een dader wel of niet uitvoert. Je wilt niet verder lezen omdat de gebeurtenissen vreselijk zijn, maar tegelijkertijd kan je niet stoppen.

Titel: Perfecte moord
Auteur: Helen Fields
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 416
 
ISBN: 978 90 263 5807 4
Uitgever: Ambo Anthos
 
Verschenen: juli 0022

Perfecte moord is niet geschikte voor zwakke magen en tere zieltjes. Fields schuurt bij mij tegen een grens van wat ik nog kan lezen, maar doordat zij de basis en de verhaallijn met Luc en Ava zo goed neerzet, heeft ze mij weten te grijpen waardoor deze Perfecte-serie een van mijn favoriete boekenseries allertijden is.

Lees ook de voorgaande delen!
Perfecte resten
Perfecte prooi
Perfecte dood
Perfecte stilte
Perfecte misdaad

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Perfecte moord van Helen Fields is het zesde deel van de D.I. Callanach-serie.

Bart Campbell weet dat de kans klein is dat hij dit overleeft. Al uren zit hij opgesloten in een container. Hij kan zich niet meer precies herinneren wat er is gebeurd, wel dat hij is gedrogeerd en in Edinburgh is ontvoerd. Zeker is dat hij zich nu op een containerschip bevindt. Wat hij niet weet, is dat hij onderweg is naar Frankrijk, waar hem een gruwelijk lot wacht.

Ava Turner en Luc Callanach werken ieder aan hun eigen zaak, totdat blijkt dat de mensen die naar Frankrijk worden vervoerd, worden geruild tegen mensen die naar Schotland worden verhandeld. Er staan mensenlevens op het spel en het is aan Luc en Ava om ze te redden.