De Opblaasbende, bijna lek! Beth Garrod en Jess Hitchman
Het verkeerde meisje Angelique Haak
Neem mij mee Sarra Manning
De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron

Royal Horses 1, De kroon en het hart - Jana Hoch

Geschreven op maandag 6 september 2021

De eerste indruk van De kroon en het hart is heel goed. De flaptekst spreekt aan maar ook naar de vormgeving van het boek is duidelijk veel aandacht gegaan. Het boek is een hardcover en van een wat groter formaat. Daarnaast is de cover opvallend en naar mijn mening ontzettend mooi en aantrekkelijk. Binnenin het boek staat bij ieder begin van een hoofdstuk een mooie krul als illustratie, passend bij de cover. Dit geeft net dat beetje extra.

Ik wil meer weten en ik wil nog veel langer vertoeven op Caverley Green.

Hoch heeft zeker een prettige schrijfstijl. Het boek leest makkelijk weg en voert je mee in de wereld van Grace, Edward en alle personages op Caverley Green. Dat Hoch zelf veel ervaring heeft met paarden proef je duidelijk terug. Daardoor komen de de vele momenten waarop paarden in het verhaal komen realistisch over.

Helaas vond ik ook dat de paarden een nogal groot aandeel hebben in dit boek. Iets wat voor mijn gevoel ten koste ging van het uitdiepen van de personages. Ik had zo graag meer over hen willen lezen! Die personages weet Hoch namelijk goed neer te zetten. Soms vriendelijk en op zo’n manier alsof het vrienden van jezelf zouden kunnen zijn, andere keren meer op een intrigerende manier. Hoewel ik ook moet zeggen dat ik Grace wel een tikje te naïef en dramatisch vond. Ik hoop echt dat de auteur veel meer de diepte in gaat bij het tweede deel van deze Royal Horses serie en Grace misschien net wat meer pit geeft.

Het is wel een goede keuze geweest om Grace al wat bagage mee te geven. Dit maakt de potentie van haar personage wel duidelijk. Het was ook mooi om te lezen hoe ze haar draai vond op Caverley Green en zeker geen verwend meisje bleek te zijn.
Paardentrainer Edward is interessant omdat hij verre is van doorsnee. Hij is niet per se sympathiek, is bijzonder goed met paarden, maar met mensen een stuk minder. Hij komt vaak nors en onaardig over en het is dat Hoch je als lezer dwingt om hem beter te leren kennen, anders had je hem misschien wel het liefst aan de kant geschoven.

Titel: Royal Horses 1, De kroon en het hart
Auteur: Jana Hoch
 
Genre: young adult
Aantal pagina's: 350
 
ISBN: 978 90 003 7733 6
Uitgever: Best of YA
 
Verschenen: augustus 2021
Prijs: onbekend

De plotwending was er voor mij eentje met gemengde gevoelens. Aan de ene kant vond ik het verrassend en onverwacht. Aan de andere kant kwam dat ook omdat het nogal vergezocht en onrealistisch was. Uiteindelijk hoeft het geen dealbreker te zijn, maar ik ben wel benieuwd naar de keuzes die Hoch in het volgende boek heeft gemaakt.

Naar dat tweede deel, De kroon en de troon, ben ik dan ook wel heel nieuwsgierig. Ik merk dat Hoch het toch voor elkaar heeft weten te krijgen dat ik geïnteresseerd ben in de personages. Ik wil meer weten en ik wil nog veel langer vertoeven op Caverley Green. Gelukkig laat de auteur in haar dankwoord al weten dat we in het volgende deel terugkeren naar dit landgoed. Ik kijk dan ook echt uit naar het vervolg!

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

De weelderige wereld van de koninklijke paarden: spannend, sexy en ongelooflijk romantisch!

De zestienjarige Grace heeft niet zo veel met paarden – en nog minder met prinsen en prinsessen. Toch komt haar zomerstage in de stoeterij van de koninklijk familie precies op het goede moment. Alleen krijgt ze al op de eerste dag ruzie met Edward, de paardentrainer. Hij verdenkt haar ervan een geheim te hebben en haalt alles uit de kast om erachter te komen wat het is. En alsof dat nog niet vervelend genoeg is, komt kort na deze aanvaring prins Tristan aan bij het koninklijke buitenverblijf en zet hij Grace’ leven op zijn kop.

Veel te laat beseft ze dat ze verliefd aan het worden is… en ook nog eens precies op een jongen bij wie ze eigenlijk ver uit de buurt zou moeten blijven. Royal Horses 2 – De kroon en de droom verschijnt voorjaar 2022.