De roadtrip Beth O'Leary
Kiekeboe Chris McGeorge
Slaap maar zacht Linda Jansma
Royal Horses 1, De kroon en... Jana Hoch
De verdwenen dochter Sara Lövestam
Mijn eerste zeedierenboek Zoë Ingram
Abel en Ad Emily Gravett
Stip, ponyhandboek Sam Verhoeven
Spoiler Alert Olivia Dade
9/11 Alan Gratz
Wat er te redden viel Liese O'Halloran Schwarz
Het Hoogtepunt Saskia M.N. Oudshoorn
Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass
Val voor jou Tijan
Met een beetje geluk Tamara Haagmans
Boutje van de rommelberg Mirjam Oldenhave
Leuke nieuwe buren Jane Fallon
Perfect match Patricia Snel
De dikke Vlo en Stiekel Pieter Koolwijk
André Kuipers en De Kleine ... André Kuipers
Wreed spel Angela Marsons
Loslopen Laura van der Haar
Hallo, hallo, wie brult daa... Harmen van Straaten

Slaap maar zacht - Linda Jansma

Geschreven op dinsdag 7 september 2021

Slaap maar zacht gaat als een sneltrein van start. In hoog tempo wordt er gewisseld tussen verschillende personages vanuit wiens perspectief je het verhaal volgt. Hoewel ieders verhaal wel net wat anders is, heeft Jansma de lijntjes mooi met elkaar verbonden waardoor er wel eenheid in het boek aanwezig is.

Tof dat Jansma qua plottwists origineel uit de hoek weet te komen!

Het positieve van deze snelheid en rappe afwisseling is dat je door het boek heen vliegt. Je dut niet in en springt pas na de laatste bladzijde weer uit het verhaal. Dit is ook wel fijn want als je het boek tussendoor (te lang) weglegt heb je kans dat het weer even moeilijk inkomen is met al deze personages.

Het nadeel vond ik dat ik voor mijn gevoel aan de oppervlakte bleef gedurende het hele verhaal. Je wordt niet dieper meegenomen in de personages of situaties waardoor je niemand echt beter leert kennen. Wel is het interessant om het verhaal vanuit verschillende invalshoeken te mogen bekijken al zorgt dit er nog weleens voor dat je als lezer sneller conclusies trekt dan de personages in het boek.

Titel: Slaap maar zacht
Auteur: Linda Jansma
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 300
 
ISBN: 978 94 610 9529 9
Uitgever: De Crime Compagnie
 
Verschenen: augustus 2021
Prijs: € 21,99

Dit boek is perfect om even je verstand mee op nul te zetten en mee te ontspannen. Niet te moeilijk of ingewikkeld, gewoon een paar uur fijn tijdverdrijf. De nagelbijtende spanning heb ik niet gevoeld, maar wel die drive om dóór te willen lezen en te weten hoe het eindigt. Er zijn ook nogal wat draadjes die tot een einde moeten komen waardoor de auteur het geheel wel tot het einde interessant weet te houden.

Gelukkig waren er ook een aantal plottwists die onverwacht waren en mij verrasten. Tof dat Jansma hierin origineel uit de hoek weet te komen!

Bestel Slaap maar zacht via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 21,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Als je wakker wordt, begint je nachtmerrie.

Op de IC-afdeling waar verpleegkundige Maud werkt, ligt een man in coma. Niemand weet wie hij is.

De rechercheur die belast is met het onderzoek, regelt een item over de onbekende man in Opsporing Verzocht, waarna een getuige zich meldt. Maar voor deze vrouw gehoord kan worden, overlijdt ze.

Als er dan ook nog eens onverklaarbare dingen op de afdeling gebeuren, begint Maud te vermoeden dat iemand haar patiënt dood wil. Maar wie? En waarom?