De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp

Spekkie en Sproet: Het geheim van de boswachter - Vivian den Hollander

Geschreven op donderdag 7 oktober 2021

Een nieuw avontuur van Spekkie en Sproet! En wat voor een. Het verhaal heeft voldoende spanning, je krijgt het gevoel alsof je zelf mee gaat op onderzoek.

Ik hou ervan dat boeken over dit duo gemakkelijk leesbaar zijn en, naar mijn idee, ook herkenbare situaties schetsen voor kinderen.

In het verhaal komen enkele beroepen voor, ik vind deze echter niet zo duidelijk aanwezig dat ik het boek er speciaal voor de Kinderboekenweek bij zou pakken. Gelukkig is dit boek zo leuk dat je het er op iedere dag van de week bij kunt halen!

Ik ken Spekkie en Sproet nog niet heel erg goed dus wellicht is dit bij anderen al veel bekender, maar mij viel het op dat vooral Spekkie de speurneus is van de twee. Sproet vindt dat speuren wel ok, maar gaat ook wel graag iets anders doen. Op de camping is Spekkie dan ook meer bezig met al die geheimzinnige dingen die ze om zich heen hoort en ziet.

Sproet probeert Spekkie aan de ene kant een beetje af te leiden door haar mee te nemen naar bijvoorbeeld de kabelbaan in het bos, maar tegelijk staat hij ook achter haar wanneer zich toch een spannende situatie voordoet.

Titel: Spekkie en Sproet: Het geheim van de boswachter
Auteur: Vivian den Hollander
Illustrator: Juliette de Wit
 
Genre: kinderboek (7+)
Aantal pagina's: 106
 
ISBN: 978 90 216 8184 9
Uitgever: Ploegsma
 
Verschenen: september 2021
Prijs: € 12,50

Ik hou ervan dat boeken over dit duo gemakkelijk leesbaar zijn en, naar mijn idee, ook herkenbare situaties schetsen voor kinderen. Al zullen de meeste kinderen minder vaak dit soort grote avonturen meemaken (gelukkig!). De avonturen zijn spannend, maar wel op zo’n manier dat ook kinderen die een verhaal wat sneller spannend vinden het kunnen lezen.

Spekkie en Sproet: Het geheim van de boswachter speelt zich bijna volledig af op de camping, een hele leuke locatie met vele mogelijkheden! Dat heeft Den Hollander waarschijnlijk ook gedacht want er komen verschillende verdenkingen en eigenaardigheden voorbij. Dat neef Nelson ook niet alles lijkt te vertellen maakt het alleen maar spannender… Gelukkig hebben ze hem niet nodig voor een goed avontuur! Nouja, alleen aan het einde ene beetje…

Bestel Spekkie en Sproet: Het geheim van de boswachter via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 12,50 (thuisbezorgd voor € 1,95 of gratis op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Spekkie en Sproet: Het geheim van de boswachter is weer een spannend nieuw avontuur voor lezers vanaf 7 jaar.

Spekkie en Sproet gaan een weekend naar een camping in het bos. Ze denken dat ze daar alleen dierensporen zullen gaan volgen, maar dat hebben ze mis… Want in het dorp bij de camping wordt een bank beroofd, en in het bos zien ze de ene na de andere verdachte aanwijzing.

Vooral de boswachter gedraagt zich vreemd. Maar ook de jongen van de receptie lijkt iets te verbergen. En wat is er aan de hand met de schaapherder? Als de twee vrienden een schimmige figuur tegenkomen, gaat het bijna mis…