De Opblaasbende, bijna lek! Beth Garrod en Jess Hitchman
Het verkeerde meisje Angelique Haak
Neem mij mee Sarra Manning
De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron

Stille schreeuw - Angela Marsons

Geschreven op dinsdag 17 maart 2020

Ik begin meteen met een bekentenis. Hoewel ik nieuwsgierig was naar het verhaal, dacht ik ook vrij snel ‘wéér een boekenserie met een vrouwelijke detective in de hoofdrol’. We kennen natuurlijk de boeken van Arlidge en Bryndza en recent las ik Stil maar van Carla Kovach waarin ook een vrouwelijke detective het hoofdpersonage is.

Daar kwamen plotwendingen voorbij die ik niet aan had zien komen en die ik geniaal vond.

Hoewel ik wel denk dat het handig is om deze boeken niet te snel achter elkaar te lezen (dat zou wat verwarring met zich mee kunnen brengen) moet ik eerlijk zeggen dat ook Marsons ‘Kim Stone serie’ een hele goede indruk op mij heeft gemaakt.

Waar ik erg aan moest wennen was het karakter van Kim Stone. Ik vond haar erg bot en onaardig, ook op momenten waar het volgens mij niet nodig was. Dat irriteerde mij een beetje. Ook alle details rondom motoren hadden van mij een stuk minder gemogen, maar dat zal heel persoonlijk zijn.

Langzaamaan kom je als lezer meer te weten over Kim en dat is fijn omdat het haar wat menselijker maakt. Je komt ook pijnlijke stukjes te weten waardoor je ergens ook begrip krijgt voor haar keuzes. Het samenspel tussen Kim en Bryant is heel goed gedaan. Daardoor weet je toch al vanaf het begin dat Kim niet altijd zo bot is en dat ze echt wel gevoel heeft. De omgang met Lucy vond ik ook ontzettend mooi beschreven en deed me echt wat.

Het verhaal vond ik lang niet altijd even spannend en dat vond ik jammer. Ik kan ook niet precies uitleggen wat ik heb gemist. Er gebeurt genoeg. Sommige dingen vond ik zelfs wat naar beschreven maar ook dit is persoonlijk hoe goed je daar tegen kunt.

Titel: Stille schreeuw
Auteur: Angela Marsons
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 380
 
ISBN: 978 90 225 8841 3
Uitgever: Boekerij
 
Verschenen: januari 2020
Prijs: onbekend

De omschrijvingen van Marsons wat betreft locaties waren voor mij niet altijd duidelijk genoeg om een goed beeld te krijgen, misschien heeft dat meegespeeld in het niet helemaal meegezogen worden. Lange tijd heb ik dus het gevoel gehad dat het een ‘oké’ boek was en niet heel bijzonder.

Tot het einde in zicht kwam! Daar kwamen plotwendingen voorbij die ik niet aan had zien komen en die ik geniaal vond. En hier gold ook, het verhaal is niet klaar tot je echt de laatste bladzijde hebt gelezen. Want denk je dat het einde is geweest en Marsons rustig aan het afronden is, dan gaat het verhaal ineens toch nog door. Geweldig!
Dat einde is dan ook de reden waardoor ik met zekerheid kan zeggen dat ik deel twee ook ga lezen.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.

Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.

Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…