Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Stip, ponyhandboek - Sam Verhoeven

Geschreven op maandag 23 augustus 2021

What you see is what you get met het Stip – ponyhandboek. En eerlijk is eerlijk, nog een beetje meer dan dat denk ik. Naast de leerzame hoofdstukken over verzorging, komen er ook veel DIY ideeën voorbij en lees je verschillende weetjes over pony’s. De lezer moet zich er wel van bewust zijn dat dit een informatief boek is. Voor een verhaal over Stip moet je het leesboek, Stip – pony op avontuur hebben.

Afgewisseld met de foto's en de tekeningen zorgt dit samen voor een heel aantrekkelijk boek dat je er snel even bij pakt als je iets op wilt zoeken.

Als je dit weet, kan dit boek bijna niet tegenvallen. Nu zijn wij thuis geen echte paardenkenners dus als er nog dingen missen of toch niet goed verteld worden dan zouden wij dat niet weten… Toch is onze indruk dat het boek voldoet om je de beginselen te vertellen van de verzorging en omgang met een pony.

De woordkeuze is simpel genoeg om de informatie begrijpelijk te houden voor de jonge doelgroep (of de volwassen beginnelingen 😁). Het is ideaal dat er vaak stap voor stap wordt uitgelegd (in woorden én met foto’s) hoe je dingen aan moet pakken. Van het borstelen tot het wassen en het uitmesten van de stal tot het vlechten van manen. Er komt van alles voorbij. Eventuele moeilijke woorden die niet vermeden kunnen worden zijn ook nog te vinden in een woordenlijst achterin het boek.

Titel: Stip, ponyhandboek
Auteur: Sam Verhoeven
Illustrator: Nick Driessen
 
Genre: kinderboek
Aantal pagina's: 62
 
ISBN: 978 94 929 0198 9
Uitgever: Witte Leeuw
 
Verschenen: juli 2021

Alle teksten zijn kort gehouden, ideaal voor het overzicht en de leesbaarheid. Afgewisseld met de foto’s en de tekeningen zorgt dit samen voor een heel aantrekkelijk boek dat je er snel even bij pakt als je iets op wilt zoeken. Een andere mooie toevoeging vond ik de gedeeltes over lichaamstaal, want een paard begrijpen en kunnen ‘lezen’ is net zo belangrijk als de verzorging ervan.

Het enige dat ik als minpunt zou kunnen bedenken is dat het boek erg meisjesachtig aandoet. Het zal meisjes die paarden leuk vinden absoluut aanspreken, maar grote kans dat het ook een kleine groep tegen zal houden om dit boek op te pakken juist omdat het zo meisjesachtig is. Dat is echt jammer want dit boek is erg leerzaam voor iederéén die meer wil weten over het verzorgen van pony’s en paarden.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Het leukste ponyhandboek voor jonge pony- en paardenfans. Boordevol leuke DIY-opdrachten en duidelijke stap-voor-stapfoto’s met de echte Stip!

In dit vrolijke handboek laat Stip zien hoe je een pony het beste kunt borstelen, hoe je zijn manen en staart kunt invlechten en zijn hoeven verzorgt. Leer paardentaal en ontdek hoe je een goede band met je pony krijgt.

Weet jij al hoe je een pony wast of de stal uitmest? Of hoe je een paardenknoop maakt? En ken je de eerste stappen om te leren paardrijden?

Dit ponyhandboek is perfect voor echte pony- en paardenfans, boordevol leuke tips, duidelijke stap-voor-stapfoto’s met Stip en DIY-opdrachten voor jou en je lievelingspony.

Stip bestaat echt. Kom je hem een keer knuffelen bij Avonturenboerderij Molenwaard?