De roadtrip Beth O'Leary
Kiekeboe Chris McGeorge
Slaap maar zacht Linda Jansma
Royal Horses 1, De kroon en... Jana Hoch
De verdwenen dochter Sara Lövestam
Mijn eerste zeedierenboek Zoë Ingram
Abel en Ad Emily Gravett
Stip, ponyhandboek Sam Verhoeven
Spoiler Alert Olivia Dade
9/11 Alan Gratz
Wat er te redden viel Liese O'Halloran Schwarz
Het Hoogtepunt Saskia M.N. Oudshoorn
Noem geen namen Astrid Sy
Vervlogen Marijke Verhoeven
De bedrogene Kiera Cass
Val voor jou Tijan
Met een beetje geluk Tamara Haagmans
Boutje van de rommelberg Mirjam Oldenhave
Leuke nieuwe buren Jane Fallon
Perfect match Patricia Snel
De dikke Vlo en Stiekel Pieter Koolwijk
André Kuipers en De Kleine ... André Kuipers
Wreed spel Angela Marsons
Loslopen Laura van der Haar
Hallo, hallo, wie brult daa... Harmen van Straaten

Stip, ponyhandboek - Sam Verhoeven

Geschreven op maandag 23 augustus 2021

What you see is what you get met het Stip – ponyhandboek. En eerlijk is eerlijk, nog een beetje meer dan dat denk ik. Naast de leerzame hoofdstukken over verzorging, komen er ook veel DIY ideeën voorbij en lees je verschillende weetjes over pony’s. De lezer moet zich er wel van bewust zijn dat dit een informatief boek is. Voor een verhaal over Stip moet je het leesboek, Stip – pony op avontuur hebben.

Afgewisseld met de foto's en de tekeningen zorgt dit samen voor een heel aantrekkelijk boek dat je er snel even bij pakt als je iets op wilt zoeken.

Als je dit weet, kan dit boek bijna niet tegenvallen. Nu zijn wij thuis geen echte paardenkenners dus als er nog dingen missen of toch niet goed verteld worden dan zouden wij dat niet weten… Toch is onze indruk dat het boek voldoet om je de beginselen te vertellen van de verzorging en omgang met een pony.

De woordkeuze is simpel genoeg om de informatie begrijpelijk te houden voor de jonge doelgroep (of de volwassen beginnelingen 😁). Het is ideaal dat er vaak stap voor stap wordt uitgelegd (in woorden én met foto’s) hoe je dingen aan moet pakken. Van het borstelen tot het wassen en het uitmesten van de stal tot het vlechten van manen. Er komt van alles voorbij. Eventuele moeilijke woorden die niet vermeden kunnen worden zijn ook nog te vinden in een woordenlijst achterin het boek.

Titel: Stip, ponyhandboek
Auteur: Sam Verhoeven
Illustrator: Nick Driessen
 
Genre: kinderboek
Aantal pagina's: 62
 
ISBN: 978 94 929 0198 9
Uitgever: Witte Leeuw
 
Verschenen: juli 2021
Prijs: € 9,99

Alle teksten zijn kort gehouden, ideaal voor het overzicht en de leesbaarheid. Afgewisseld met de foto’s en de tekeningen zorgt dit samen voor een heel aantrekkelijk boek dat je er snel even bij pakt als je iets op wilt zoeken. Een andere mooie toevoeging vond ik de gedeeltes over lichaamstaal, want een paard begrijpen en kunnen ‘lezen’ is net zo belangrijk als de verzorging ervan.

Het enige dat ik als minpunt zou kunnen bedenken is dat het boek erg meisjesachtig aandoet. Het zal meisjes die paarden leuk vinden absoluut aanspreken, maar grote kans dat het ook een kleine groep tegen zal houden om dit boek op te pakken juist omdat het zo meisjesachtig is. Dat is echt jammer want dit boek is erg leerzaam voor iederéén die meer wil weten over het verzorgen van pony’s en paarden.

Bestel Stip, ponyhandboek via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 9,99 (thuisbezorgd voor € 1,95 of gratis op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Het leukste ponyhandboek voor jonge pony- en paardenfans. Boordevol leuke DIY-opdrachten en duidelijke stap-voor-stapfoto’s met de echte Stip!

In dit vrolijke handboek laat Stip zien hoe je een pony het beste kunt borstelen, hoe je zijn manen en staart kunt invlechten en zijn hoeven verzorgt. Leer paardentaal en ontdek hoe je een goede band met je pony krijgt.

Weet jij al hoe je een pony wast of de stal uitmest? Of hoe je een paardenknoop maakt? En ken je de eerste stappen om te leren paardrijden?

Dit ponyhandboek is perfect voor echte pony- en paardenfans, boordevol leuke tips, duidelijke stap-voor-stapfoto’s met Stip en DIY-opdrachten voor jou en je lievelingspony.

Stip bestaat echt. Kom je hem een keer knuffelen bij Avonturenboerderij Molenwaard?