De laatste vier dagen Gemma Geurts
De zon, de zee en de sterren Iulia Bochis
Ik ben niet vermist Kashelle Gourley
Hoor je mij? Caja Cazemier en Martine Le...
De droomfabriek Gerwin van der Werf
Veilig door het eerste jaar Beatrijs Smulders
Ontploffende kevers en opbl... Tracey Turner
Perfecte moord Helen Fields
Beer zoekt een beste vriend Peter Horáček
Wildflower Summer 1, In jou... Kelly Moran
Heksenwinkel Kaye Umansky
Unlock! Jason Ward en Cyril Demaegd
Moordspel Erna Barth
Kijk niet achterom Joshilyn Jackson
De onbekende man Chantal van Mierlo
Veilig bevallen Beatrijs Smulders
Gegijzeld Clare Mackintosh
De Opblaasbende, bijna lek! Beth Garrod en Jess Hitchman
Het verkeerde meisje Angelique Haak
Neem mij mee Sarra Manning
De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields

Ticket to Ride puzzelboek - Richard Wolfrik Galland

Geschreven op woensdag 2 februari 2022

Wie kent Ticket to Ride nou niet?! Nou eerlijk gezegd ken ik het spel dus wel, maar alleen van naam… Sinds ik het Catan puzzelboek ontdekte, heb ik een hele nieuwe en interessante wereld ontdekt. Ik hou wel van de combinatie puzzels en verhalen.

Gelukkig bleek dat je niet per se kennis van het spel Ticket to Ride nodig hebt om je in dit puzzelboek te kunnen storten.

Gelukkig bleek dat je niet per se kennis van het spel Ticket to Ride nodig hebt om je in dit puzzelboek te kunnen storten. Het boek is verdeeld in verschillende hoofdstukken welke weer over landen of werelddelen gaan.

Het lastige hieraan vond ik dat je dus specifieke vragen krijgt over een land waar je misschien niet eens zo heel veel van weet waardoor het niet altijd even lekker puzzelt. Gelukkig zijn er ook nog de puzzels waar je ‘gewoon’ logisch voor moet nadenken. Bij de kennisvragen ben ik gewoon lekker gaan speuren op het internet om zo alsnog de juiste antwoorden te vinden, op die manier kon ik het prima oplossen.

Ik vind het top hoe de uitgeverij dit soort boeken altijd kwaliteit meegeeft, bijvoorbeeld qua papier. Het is stevig, het boek ligt lekker in de hand en bladert ook goed. De illustraties en de lay-out zorgen er samen voor dat het boek luxueus aanvoelt.

Titel: Ticket to Ride puzzelboek
Auteur: Richard Wolfrik Galland
 
Genre: puzzels en activiteiten
Aantal pagina's: 224
 
ISBN: 978 90 453 2641 2
Uitgever: BBNC Uitgevers
 
Verschenen: december 2021
Prijs: onbekend

Het Ticket to Ride Puzzelboek is er ook niet één om in een ruk uit te puzzelen. Het blijft juist leuk door af en toe een of enkele puzzels te maken en het dan weer even weg te leggen. De puzzelaar kan trouwens zelf bepalen of het de puzzels op volgorde wil maken of deze willekeurig door elkaar voltooid.

Ben je op zoek naar een mooi cadeau voor iemand die wel van een puzzel houdt? Dan is dit boek zeker het overwegen waard!

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Zet je schrap voor een wereldwijd puzzelavontuur vol raadsels en mysteries!

Het is het jaar 1900 en je bent klaar voor een toeristische wereldreis over het spoor! Struinend van stad naar stad over landsgrenzen en diverse continenten ontmoet je een interessante groep karakters die je voorzien van breinbrekers die je haast de kop kosten: van logische puzzels en spoorwegenpuzzels tot ingewikkelde vraagstukken en taalkundige valstrikken.

Dit ‘Ticket to Ride puzzelboek’ is geïnspireerd op het gelijknamige, bekroonde bordspel en is gegarandeerd je nieuwe reiscompaan! Klim aan boord en reis over de wereld in 100 puzzels voor globetrotters!