De zwervende spits Joep van Deudekom
Floor breekt door! Marjon Hoffman
Over Emma Rosie Walsh
New York, de gedroomde stad Erik Mouthaan
Perfecte stilte Helen Fields
Een wereld van verschil Carla Laureano
De laatste vrouw Chantal van Mierlo
Vergeet mij niet Janny van der Molen
Welkom thuis in Love Heart ... Christie Barlow
De kustmoorden James Patterson en J.D. Barker
Vlo Lex Paleaux
Het verhaal van Donker Marit Kok
Daar ben je dan Ellen Andrea
De verloren jongen Chantal van Mierlo
Niemand zeggen M.J. Arlidge
Ons zwijgen en ons spreken Cathy Bonidan
Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar
Ticket to Ride puzzelboek Richard Wolfrik Galland
Tiffany Dop Tjibbe Veldkamp
Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp

Val voor jou - Tijan

Geschreven op woensdag 21 juli 2021

Dit boek is er niet eentje om zonder handschoenen aan te pakken… En ook niet heel geschikt voor al te gevoelige lezers. De grove input van Tijan stuitte mij tegen de borst, iets wat ik jammer vond want er zijn ook delen die me wel kunnen bekoren. Jammer want hierdoor vind ik het boek niet heel geschikt om aan te raden aan jongeren.

Dit boek is er niet eentje om zonder handschoenen aan te pakken...

Hoewel de auteur een vlotte pen heeft qua woordkeuze, vond ik de schrijfstijl vrij rommelig en chaotisch. Er gebeurt van alles, maar ook vaak veel van hetzelfde. Soms maakt ze een begin aan een situatie, maar gaat hier vervolgens niet verder op in. Dit helpt wel in het behouden van de snelheid van het verhaal. Het rommelige uit zich zo dat mij niet altijd meteen duidelijk was wie wat zegt op bepaalde momenten.

De beschermende eigenschappen van Mason en Logan zijn op zich heel fijn, maar de meedogenloze en gewelddadige aspecten vond ik ver gaan. Vooral de momenten waarop de confrontatie met volwassenen werd aangegaan vond ik heftig. Dit geldt ook voor Sam, hoewel dat minder voorkwam.
De jongens laten voornamelijk hun onaangename kanten zien terwijl Sam over het algemeen gelukkig minder heftig wordt neergezet. Er waren weinig momenten waarop ik iets van sympathie voelde voor de jongens, puur omdat ik vond dat ze vaak echt te ver gingen.

Titel: Val voor jou
Auteur: Tijan
 
Genre: young adult
Aantal pagina's: 380
 
ISBN: 978 90 261 5559 8
Uitgever: De Fontein
 
Verschenen: juni 2021
Prijs: € 18,99

Sam is een sterke meid maar niet zonder issues. Ik kreeg de indruk ze al langer met problemen loopt omdat het hardlopen niet vanuit het niks zal komen, toch gaat de aandacht vooral uit naar alle huidige ontwikkelingen. Het maakt haar een interessant personage dat ze zich weinig aantrekt van de mening van anderen. Ze gaat haar eigen gang en maakt haar eigen keuzes. Zelfs de jongeren met veel macht hebben deze macht niet over haar, wat dat betreft zet Tijan haar erg fijn neer!

Val voor jou is het eerste deel in de Fallen Crest serie. Gek op jou verschijnt in september. Ik vond het boek pas in de tweede helft pakkender worden, de verhaallijn wordt wat duidelijker en Sam maakt ontwikkelingen door waardoor ze beter uit de verf komt. Ik hoop dat Tijan dit door weet te zetten in het tweede deel en dat de heftige situaties daarin minder aanwezig zullen zijn.

Bestel Val voor jou via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 18,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Samantha’s leven staat op zijn kop als haar moeder haar vader verlaat en intrekt bij haar nieuwe vriend. James Kade woont met zijn zoons Mason en Logan in een gigantisch landhuis, en Sam moet tot haar afgrijzen met haar moeder mee.

Mason en Logan Kade zijn berucht in Fallen Crest. Niet alleen zijn ze bad news, ze zijn ook hot en zitten op de rivaliserende High School. Alle meiden willen uit met de broers, maar Sam is niet onder de indruk.