Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Val voor jou - Tijan

Geschreven op woensdag 21 juli 2021

Dit boek is er niet eentje om zonder handschoenen aan te pakken… En ook niet heel geschikt voor al te gevoelige lezers. De grove input van Tijan stuitte mij tegen de borst, iets wat ik jammer vond want er zijn ook delen die me wel kunnen bekoren. Jammer want hierdoor vind ik het boek niet heel geschikt om aan te raden aan jongeren.

Dit boek is er niet eentje om zonder handschoenen aan te pakken...

Hoewel de auteur een vlotte pen heeft qua woordkeuze, vond ik de schrijfstijl vrij rommelig en chaotisch. Er gebeurt van alles, maar ook vaak veel van hetzelfde. Soms maakt ze een begin aan een situatie, maar gaat hier vervolgens niet verder op in. Dit helpt wel in het behouden van de snelheid van het verhaal. Het rommelige uit zich zo dat mij niet altijd meteen duidelijk was wie wat zegt op bepaalde momenten.

De beschermende eigenschappen van Mason en Logan zijn op zich heel fijn, maar de meedogenloze en gewelddadige aspecten vond ik ver gaan. Vooral de momenten waarop de confrontatie met volwassenen werd aangegaan vond ik heftig. Dit geldt ook voor Sam, hoewel dat minder voorkwam.
De jongens laten voornamelijk hun onaangename kanten zien terwijl Sam over het algemeen gelukkig minder heftig wordt neergezet. Er waren weinig momenten waarop ik iets van sympathie voelde voor de jongens, puur omdat ik vond dat ze vaak echt te ver gingen.

Titel: Val voor jou
Auteur: Tijan
 
Genre: young adult
Aantal pagina's: 380
 
ISBN: 978 90 261 5559 8
Uitgever: De Fontein
 
Verschenen: juni 2021

Sam is een sterke meid maar niet zonder issues. Ik kreeg de indruk ze al langer met problemen loopt omdat het hardlopen niet vanuit het niks zal komen, toch gaat de aandacht vooral uit naar alle huidige ontwikkelingen. Het maakt haar een interessant personage dat ze zich weinig aantrekt van de mening van anderen. Ze gaat haar eigen gang en maakt haar eigen keuzes. Zelfs de jongeren met veel macht hebben deze macht niet over haar, wat dat betreft zet Tijan haar erg fijn neer!

Val voor jou is het eerste deel in de Fallen Crest serie. Gek op jou verschijnt in september. Ik vond het boek pas in de tweede helft pakkender worden, de verhaallijn wordt wat duidelijker en Sam maakt ontwikkelingen door waardoor ze beter uit de verf komt. Ik hoop dat Tijan dit door weet te zetten in het tweede deel en dat de heftige situaties daarin minder aanwezig zullen zijn.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Samantha’s leven staat op zijn kop als haar moeder haar vader verlaat en intrekt bij haar nieuwe vriend. James Kade woont met zijn zoons Mason en Logan in een gigantisch landhuis, en Sam moet tot haar afgrijzen met haar moeder mee.

Mason en Logan Kade zijn berucht in Fallen Crest. Niet alleen zijn ze bad news, ze zijn ook hot en zitten op de rivaliserende High School. Alle meiden willen uit met de broers, maar Sam is niet onder de indruk.