Het knettergekke plan van N... Myron van der Velden
Perfecte dood Helen Fields
Het Bluebird geheim Sharon Cameron
Wie achter deze deur verdwaalt Rindert Kromhout en Tonke D...
Misverstand in de urban jungle Lis Lucassen
De bijzondere beer Tjibbe Veldkamp
999 vragen aan jezelf Jaarboek
500 appjes die ik niet wil ... Maren Stoffels
Appels vallen niet Liane Moriarty
Heksenwens Kaye Umansky
De vrienden van Sinterklaas Sjoerd Kuyper
Al die dingen, nu jij er ni... Emily Spurr
Voordat je wist wie ik was Jacqueline Bublitz
De beste juf van de hele we... Manon Sikkel
Grote Panda & Kleine Draak James Norbury
Pingwing Rick Meijer
Adams anatomie Adam Kay
Gek op jou Tijan
Nog lange niet M.J. Arlidge
Spekkie en Sproet: Het gehe... Vivian den Hollander
Later wil ik klein worden Job van Gelder
De ALLES wat je worden wil ... Kees de Boer
Nooit meer bang Gaby Rasters
Vuurspuwen Caja Cazemier
De roadtrip Beth O'Leary

Vervlogen - Marijke Verhoeven

Geschreven op vrijdag 30 juli 2021

Wat heb ik weer genoten van deze echte Verhoeven. Vol mystiek, twijfel, wantrouwen, vragen, een verdwijning en zich afspelend in Zuid-Limburg.

Langzaam aan komen geheimen aan het licht en de zinderende finale zorgt ervoor dat je het boek aan het einde al helemaal niet meer weg wilt leggen.

Bij de proloog ben je direct wakker, je zit meteen in het verhaal. Daar hou ik van! De hoofdstukken zijn aan de korte kant wat de vaart in het verhaal ten goede komt. Ook zorgt dit ervoor dat je het boek nog moeilijker weglegt want kom, nog één hoofdstuk extra lezen kan toch wel? Je wilt toch weten hoe het verder gaat…

Verhoeven wisselt het heden en het verleden met elkaar af. Dit geeft de lezer de mogelijkheid om de personages beter te begrijpen en volledig in de situaties van toen en nu te duiken. Hierdoor krijgt het verhaal verschillende lagen wat het geheel zo sterk maakt. Daarnaast brengt ieder personage wel een waardevol stukje mee, het verhaal wordt op hen allemaal gebouwd. Alle personages voegen wat toe op hun eigen manier, dat vind ik knap gedaan.

Claire van Klinken, het hoofdpersonage, heeft geen makkelijk leven gehad. Ik hou ervan dat dit wordt blootgelegd en dat ze niet iemand is die ondanks haar verleden door het leven gehuppeld is. Toch vond ik haar hier en daar wat naïef en waren haar lustgevoelens voor mij te dominant aanwezig. Op wat ze voor haar vertrek naar Epen heeft gedaan lag naar mijn idee meer nadruk dan nodig was, dat had van mij wat minder aan bod mogen komen.

Het verhaal waar alles om draait, de verdwijning van zus Eleanor jaren geleden, is heerlijk mysterieus. Wat is er gebeurd? Wie heeft ermee te maken? Deze auteur weet je weer volop mee te slepen in een mysterie waarin je, net als Claire, steeds gretiger op zoek gaat naar antwoorden.

Titel: Vervlogen
Auteur: Marijke Verhoeven
 
Genre: thriller
Aantal pagina's: 358
 
ISBN: 978 94 610 9522 0
Uitgever: De Crime Compagnie
 
Verschenen: juli 2021
Prijs: € 15,99

Naast enkele voorspelbare elementen, weet Verhoeven je in Vervlogen gelukkig ook goed te verrassen! Stukje bij beetje komen geheimen aan het licht en de zinderende finale zorgt ervoor dat je het boek aan het einde al helemaal niet meer weg wilt leggen. Zorg er dus voor dat je genoeg tijd om te lezen hebt wanneer je aan dit boek begint…

Mocht je zin hebben in nóg meer avontuur van de hand van Marijke Verhoeven? Lees dan ook Onder invloed.

Bestel Vervlogen via Libris bij een boekhandel bij jou in de buurt voor € 15,99 (gratis thuisbezorgd of op te halen bij een boekhandel naar keuze).

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Kan Claire nog achterhalen wat er die fatale zomer met haar zus is gebeurd?

Het leven van de 9-jarige Claire van Klinken verandert voorgoed als haar zus Eleanor verdwijnt tijdens een familievakantie in Zuid-Limburg.

Als Claire bijna dertig jaar later een briefje met excuses ontvangt, zet ze alles op alles om uit te zoeken wat er met haar zus is gebeurd.