Takkenhoofd Inge Besaris
De grote boze heks Hanna Kraan
De Cubaanse dochter Soraya Lane
Lotte en Fenna, op reis doo... Jannie van der Heijden
De wind kent mijn naam Isabel Allende
Cadeautje! Miriam Bos
Ik heb een paar vragen voor je Rebecca Makkai
Blauw brengt ongeluk Angelique van Dam
Geloof mij nooit Loes den Hollander
Het Verborgen Land 2, De te... Chris Colfer
Ik red me wel Leanne Pots
Daantje durft alles! Eline Hoogenboom
Nijntje tel & beweeg bewegend leren
De vrouw van de uitvinder Rebekka Eder
Heksenwinter Kaye Umansky
Ik hou het hele jaar van jou Sam McBratney
De verloren dromen van Valeria Aline van Wijnen
De Italiaanse dochter Soraya Lane
Bevroren planeet Leisa Stewart- Sharpe
Als de dood zucht Lex Paleaux
Het weeshuis Lizzie Page
Zonder angst Inge van Prooijen
Het Verborgen Land 1, De st... Chris Colfer
De verdwenen meisjes van Wi... Ellen Marie Wiseman
Ergens in de sneeuw Linde Faas

Welkom thuis in Love Heart Lane - Christie Barlow

Geschreven op woensdag 30 maart 2022

Ik was één van de gelukkigen die Welkom thuis in Love Heart Lane al vooruit mocht lezen en ik kan je vertellen dat als je houdt van zoete feelgood, dit boek echt iets voor jou is!

Als je houdt van zoete feelgood, dan is dit boek echt iets voor jou!

Felicity keert terug naar haar geboortedorp waar ze na het instorten van de brug vast komt te zitten. Hoewel ze als één van de dorpelingen wordt beschouwd, moet ze er toch even aan wennen dat het leven in Heartcross door is gegaan zonder haar. Oók haar jeugdliefde heeft niet stilgestaan en dat is soms pijnlijk.

Hoewel Barlow een gemakkelijke en vlotte schrijfstijl heeft, had ze van mij iets minder herhaling mogen gebruiken. Ook heeft ze zich er dikwijls gemakkelijk vanaf gemaakt voor mijn gevoel, het boek is nergens echt verrassend. Felicity komt enigszins naïef over en hoewel ze niet direct met open armen wordt ontvangen door iedereen, vond ik dat ze redelijk gemakkelijk door de situaties heen fietst.

Het filmpje dat voorkomt in het boek is bijvoorbeeld een perfect onderdeel om aan te grijpen hier iets verrassends van te maken. Nu vond ik het te makkelijk en te gewoontjes om er zo’n hype van te maken. Een gemiste kans! Daarnaast zijn personages niet per se heel standvastig en houdt Barlow mysteries niet heel lang geheimzinnig waardoor er weinig spanning in het boek zit.

Titel: Welkom thuis in Love Heart Lane
Auteur: Christie Barlow
 
Genre: feelgood
Aantal pagina's: 442
 
ISBN: 978 90 245 9946 2
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
 
Verschenen: maart 0022

Dat het verhaal erg voorspelbaar verloopt hoeft geen probleem te zijn. Wat mij betreft hadden er iets meer wendingen of spanningen in mogen zitten, maar ik denk dat iedereen die Welkom thuis in Love Heart Lane oppakt wel verwacht hoe het enigszins zal verlopen en dit ook fijn vindt.

De auteur weet goed het gemeenschapsgevoel neer te zetten, Heartcross voelt echt aan als dat dorpje waar je als lezer boven hangt en een stukje mee mag beleven met de bewoners. Ook met romantiek weet ze wel raad waardoor dit boek een absolute feelgood is. Al met al leest het boek gewoon lekker weg en is het ideaal om mee in de zon te zitten. Geen moeilijk gedoe, gewoon ontspannen lezen en wegdromen bij de avonturen van Felicity en de rest van Heartcross.

Achterflap van het boek (tekst van de uitgever):

Het eerste deel in een sprankelende nieuwe feelgoodserie van Christie Barlow over een klein dorp in Schotland.

Wanneer Felicity Simons terugkeert naar haar dorp Heartcross, verwacht ze maar een paar dagen te blijven.

De witgekalkte huisjes van het dorpje zijn misschien haar thuis, maar voor haar heeft de plek te veel pijnlijke herinneringen, en aan één man in het bijzonder – Fergus Campbell.

Maar als het dorp vlak na haar terugkomst wordt getroffen door verschrikkelijk noodweer en de enige brug die het plaatsje met de beschaving verbindt wordt weggevaagd, kan Felicity niet anders dan blijven…